Nr två; frosseri

Jo, denhär synden behärskar jag!
 
Redan min pappa sa att "hon är så duktig, hon äter bara en gång om dagen och det är hela dagen."
Hade friskvårdsrehab i våras, då konstaterade jag att det nog varit sant,det han sagt, men med en modifiering: Jag äter hela tiden men äter ingenting.
 
Har just ätit glass. Mycket glass.
Då jag var liten åt jag glasyren av mockarutorna och gömde botten i ett skåp i sovrummet. Nån städade säkert bort dem och jag antar att det var min mamma.
Minns en kommentar mamma sagt då jag var lite olycklig över att vara överviktig: Du skulle inte passa att vara smal. Jag har hittat ett fotografi från den tiden och jag var ju inte överviktig, jag var helt ok. Varför sa ingen det? Varför jämfördes jag med min syster som var pinnasmal? Varför jämförde JAG mej med henne?
 
Jag blev riktigt galen i godis då jag under några år pendlade till Umeå i 20-års åldern. Billigt godis på färjan, längtade hem så jag fick äta opp det!
 
Jag har ätit i smyg vid flertalet tillfällen; prinsesstårta då jag vann en mindre storvinst och bjöd mina arbetskamrater. På kvällen "gick jag ut en sväng" och gick till jobbets kafferum och åt opp allt som var kvar. Minns inte om det var nästan en hel tårta, hade köpt två stycken. Och ljög om det följande dag. "Fick oväntat besök så jag hämtade resterna..."
Ätit Marabou-choklad nattetid på toaletten. Ätit opp min första påse Riesen i bilen på väg hem -körtid hem 20 min. Den som inte gjort samma kan inte ens föreställa sej hur spyfärdig man är efteråt. Och tänderna -syns det nåt godis på tänderna?
 
Idag frossar jag i ost, glass, egna kanelbullar, rågbröd och övrigt hembakt.
 
Julchokladen dock, den kan lämna oäten så länge konfektaskarna är oöppnade. Genast plasten är borta så försvinner konfekten, men oöppnad choklad kan vara i kylen fram till midsommar -jo, det har hänt!
 
Sen frossar jag även i annat. Tupperware och Perfect Home, men det kan ses som investering då jag behöver modeller för mina försäljningspartyn. Men vad jag ska göra med alla välfyllda väskor då jag slutar som försäljare, det tänker jag inte på ännu.
 
Sen har jag frossat i tyger, garner, lapptäcken, tidningar, mönster av olika slag, inspirationsidéer för olika projekt, läroböcker i språk...
Men jag har faktiskt börjat rensa i röran lite, så det ska väl bli bättre...

RSS 2.0