Vardagsmotion!

Några veckor har gått sedan jag var på gymmet senast. Men jag har varit busy; började jobba igen efter semestern samt byggt en terrass på nästan 50m2 och nästan helt själv. Och det var träning, det!
Grävde i grus för att få grundramen i pass; det tog några dagar. Åtgång; 20 stycken 2x4or som var 4,40 meter långa, med okänd vikt.
Då själva plankåtgången var uträknad så åkte jag med min dotter och handlade 140 plankor på 3,60 m och alla skulle lastas på bilkärran och lastas av hemma. Blev senare tvungen att ta ännu en tur till Byggmax efter 10 plank till...
Sen är ju en terrass på marknivå vilket innebär att allt mätande, sågande och borrande sker i squats-position så mina rövmuskler blev ordentligt utmanade under dessa några veckors tid; tack och lov att det regnade nån dag ibland så jag var tvungen att sitta på soffan eftersom musklerna var helt stumma!
Varje enskild planka orsakade således i medeltal sju squats och jag satte ca 10 plank på plats (gav tre längder) per dag jag jobbade, vilket tog ca tre timmar med fastskruvning och städning efteråt. 46 skruvar per längd så det blev ca 200 squats per arbetsdag.
Jag har skruvat fast totalt ca 2300 skruvar sittandes på huk, det ni!
 
Nu planerar jag ett 8m2 stort stenbelagt område för grillen mellan terrassen och förrådet, eftersom jag inte vill ha kolgrillen ståendes på trä -tror det skulle brinna rätt bra om grillen välte...
Det är 67 tegelstenar per kvadrat, 536 stenar totalt eller minst 536 squats... plus övrigt arbete som mätning och grävning. Mera vardagsmotion, bara...

Jag cyklar till jobbet, jag -trala laa!

Efter tre veckors semester har jag nu börjat jobba igen.Med dagens bensinpriser så tar jag vid där jag slutade i våras och cyklar till jobbet.
Kunde kastat bort väckarklockan då den lät illa vid 0510. Tänkte en stilla tanke om att ta bilen i alla fall, det är ju första dagen efter ledigheten... om jag behöver handla hem nånting?
Raderade dock den tanken och steg upp likt Kalle Anka på husvagnssemester; lätt motvilligt. Önskade att jag kunnat bädda som honom också.
Nåväl, håret flätades och gymväskan kollades för jag hade tänkt gå på bodypump kl 15:45 (fast jag trodde inte riktigt på det själv, inte såhär tidigt på morgonen).
Och så blev cyklingen en sån positiv överraskning!
Innan semestern hade jag cyklat några veckor. Inlett med otroligt dåligt flås efter vintern -och en stor del av våren- bakom ratten. Då jag äntligen började cykla i maj så använde jag mej av de låga växlarna -var ner i trean, använde aldrig sjuan och valde en väg med lite färre uppförsbackar. Döm om min förvåning då jag tog djävulsbacken och alla andra uppförare i sexan och i övrigt körde högsta växeln! Luften var frisk och jag cyklade relativt lugnt hela vägen. Pulsmätaren gjorde ingen nytta för jag var under pulszon mest hela tiden och anlände till jobbet nästan helt utan svettdroppar i pannan. De som skymtades orsakades troligtvis av hjälmen...
Så jag drar bara slutsatsen att min semester var aktiv trots att jag inte tränade så mycket som jag planerat. Jag höll på med mina rosor och min terrass, och kunde ibland till och med tänka att jag skulle vilja göra nåt annat än titta på tv på kvällen. Och det har jag då aldrig tänkt förr!
Jo, jag gick på bodypumpen också, men vid dipsen undrade jag för mej själv vad jag egentligen gjorde där...
 

Min första bodypump!

Hade frågat lite på jobbet av de som är vana vid att träna; VAD är bodypump?
Aha, träning med skivstång.
Jo, det har jag ju hört talas om.
Ska visst vara bra?
Hur mycket ska jag lägga på första gången? Hade tänkt mej 10 kg totalt som begynnelsevikt.
(Rått skratt)
Börja du med fyra kilo!
 
Rustad i svart träningstop och svarta trikåer kunde man ju nästan ta mej för en riktig snygging. Lite knöligt på baksidan av kroppen men jag ser ju inte den, jag. Vattenflaska, liten handduk för eventuell svettdroppe och en liten ynklig biljett i handen som jag lade märke till att alla andra också tog med sej in i salen.
 
Vana bodypumpare hade redan installerat sej med stepbräda, gymppamatta, ett stycke stång och lite lösa vikter utspridda runtom sej. Började ana att dethär kanske blir lite tyngre än jag väntat mej. Jag frågade min golvgranne vad jag behöver och hon hjälpte mej tillrätta, tack för det! Min vana trogen måste jag lite ursäktande nämna att dethär är min första gång och bla bla bla. Försökte vara lite cool medan jag utforskade hur vikterna och stången egentligen sitter ihop med varann och sneglade lite på grannen igen eftersom mina vikter liksom inte riktigt ville hållas på plats. Mycket riktigt, i en korg invid ställningen med vikter fanns en massa små svarta saker som hade nåt sorts fasthållande syfte; ett lås!
 
Puh, nu ska vi börja! Hoppas att jag inte ser alldeles för amatörmässig ut ändå.
 
Stilig blond ledare kommer fram till mej med handen framsträckt och jag SKAKAR HAND med henne och PRESENTERAR mej. Hon ler vackert och säger sitt namn. Babblar på om min första gång bla bla bla och frågar om jag har allt jag behöver. Allt ser bra ut ler hon (så trevligt!) och sen säger hon att hon ska ta biljetten! Hon får den ihopskrynklade biljetten och fortsätter vidare till nästa som endast med ett "hej" räcker henne sin biljett. Det gör alla andra också.
Så det var därför hon räckte fram handen! Kunde sjunkit genom jorden...
 
Men jag klarade bodypumpen utan att svimma, och det var riktigt roligt då det slutade. Min lilla 30x40 handduk var genomvåt av svett, musklerna skakade och kinderna var glödheta. Befann mej nånstans mittemellan en känsla av att dethär var ju ganska kul och känslan av att vara bortgjord för all evighet på det passet samt "dethär gör jag aldrig igen"!
 
Och tack till min arbetskompis som rekommenderade fyra kilo som begynnelsevikt; utan henne hade jag säkert dött i muskelkramper, antingen under passet eller dagen efter!
 
 
 
 
 
 
 
 

Att träna eller inte träna?

Jag har nu ägt gym-kort i sex veckor. Inte har jag tränat överdrivet mycket, och jag är nog lite kluven inför tanken att jag skulle bli biten av att träna. Men det går an.
Jag hade kortet i två veckor innan jag ens gick dit. Minns inte idag orsakerna men kan ha varit nån lätt förkylning, eller tidsbrist, stress på jobbet så jag ville bara hem efteråt, eller nåt annat. Jag minns inte, men det vet jag att det fanns säkert en tungt vägande orsak till att jag inte gick dit. Och då har jag ändå gymet på hemväg från jobbet.
Första gången jag äntligen svängde in dit så hade jag kastat ner två par träningsbyxor men ingen topp i väskan, så då tänkte jag först att -jaha, nu får jag fara hem direkt. Sen så överlade jag med mej själv; jag hade ju på mej t-shirt då jag kom, kanske jag kan gå och kolla läget ändå? Och så tacksam jag var över att jag var ensam i salen; tyckte att min utstyrsel var hemsk! Vilket den var, nog kunde jag skaffa mej snyggare kläder. Konstig tanke; de duger att ha på sej då jag tar mej från punkt A till punkt B -i åsyn av människor- men som svettkläder ensam i gymet är de förskräckligt fula!
Som sagt, jag var ju ensam och hade med mej träningsprogram ur Fitness magasine samt svetteduk så jag tänkte att jag kör väl lite, då.
Av åtta olika... "rörelser"? Vad heter det? Maskiner? Så hittade jag bara fem som jag kunde göra. Två saknades helt och hållet och inte hittade jag nån matta som jag kunde göra crunchies på (magövningar, alltså. Stavade jag det rätt?)
Jag var sådär konstig till sinnet då jag lämnade salen. Lite stolt över att jag verkligen gått dit, och verkligen gjort nånting. Lättad att inte så många hann se mej. Skam över att jag inte ens frågat de som jobbar där vad jag kunde gjort istället för de övningar jag inte "hittade". Besvikelse över att jag inte var speciellt svettig; inget Biggest Loser, precis!
Så jag lämnade Wellness i samma t-skjorta jag tränat i och lade på minnet att kolla gymväskan ordentligt till nästa gång, samtidigt som jag lite tvivlade på att det blir nån nästa gång. Jag har hyrt kort för fyra månader men tänkte att eftersom jag betalade största delen med motionssedlar så har ju fyra månaders medlemskap kostat mej endast 22€ och det är ju inte mycket pengar att kasta i sjön? Kan vara värt det bara jag inte behöver gå dit en gång till och känna mej ful, dum och lite löjlig!
 
Följande gång jag gick dit hade jag kollat väskan ordentligt, hade vattenflaska med och skulle modigt gå på Bodypump... Fortsättning följer!
 

RSS 2.0