Atomer vs korvkrig

Onsdag morgon. Sovmorgon.

Ett samtal mellan mina två döttrar före de går till bussen.
17-åringen:
-Atomer. Allt är uppbyggt av atomer.
Men hur är det med tankar? Medvetande? Själen?
Bara nåt att tänka på!
14-åringen:
-Korv. Korvkriget!Kvinna, du kan själv©!

Under ett samtal med min syster kom det fram att hon inte kan fylla på glasputs i bilens behållare.
En väninna tänker ringa sin fd pojkvän för att be honom byta till sommardäck på hennes bil.
Nej, grannen vet inte hur man gör om avloppet stockat.
Jag blev erbjuden hjälp med att hänga upp taklampor för några höstar sedan.
Och min fd man skulle byta bakljusen på min bil då jag backat lite olyckligt.

Bilen är en sådan där "låt nu mej göra dethär, lilla gumman"-grej. Elektricitet och vatten en annan. Alla möbler/saker som ska skruvas ihop. Koppla dvd, cd, installera datorn. Samt grillen!
Är det mammorna till männen, eller är det vi -kvinnorna som de lever med- som har satt oss i denhär situationen?
Kvinnor kan handla mat, laga mat, duka bordet, diska, städa och bädda. Männen gör allt annat.
Och jag blir så irriterad!

Jag har i flera år tänkt dra en kurs som ska heta just "Kvinna, du kan själv!" Där ska jag lära kvinnor göra allt detta; byta däck, mixtra med lampor och grilla. Allt är ju så enkelt!
Första lektionen ska vi byta just däcken. Så ska vi ta en titt under motorhuven och reda ut begreppen lite. Obs: Jag är ingen bilmekaniker, men jag vet det enklaste sakerna som alla bilförare borde veta. Var finns reservdäcket? Olja? Köra genom biltvätten!
Till följande lektion ska jag ta med nånting som behöver skruvas ihop. En IKEA-byrå eller en grill? Jag lär kursdeltagarna läsa manualen som finns i samma paket som det nyinköpta förvärvet, kolla att alla skruvar finns med, och plocka ihop eländet. (Jo, IKEA-paketen ÄR kompletta, ingenting saknas eller blir över!)
Det är roligt att hänga upp lampor. Det är roligt att koppla in nya dvd.n och se att den fungerar. Och det är roligt att tända grillen, invänta glöd med en cider i handen, och grilla tills maten är perfekt -inte kolsvart...
Min senaste framgång var toalettstolen som läckte. Aldrig reparerat en dylik förut men jag vet vad en flottör är och hur den funkar, så efter ett telefonsamtal till hyresvärden så fixade jag den också. Följande dag hade han tid att komma ut och titta på eländet och jag tror nog att han tyckte jag löst problemet relativt bra.

Kvinnor KAN, jag lovar. Dom vågar bara inte, för om nåt går galet så står gubben där, småleende och skakar på huvudet och för all framtid berättar han om din fadäs för alla vänner på alla fester. Om ni går skilda vägar berättar han för sin nya flickvän samt för alla vänner på alla fester, för all framtid.

Jo, jag är singel.


RSS 2.0