Skrapa, och vinn.

Hämtat posten. Jag har inte långt till postlådan, så jag brygger alltid kaffet först, och då jag kommer hem med posten är kaffet färdigt.
Eller post å post; har tänkt på att byta ut postlådan mot en dokumentförstörare. Varför går jag de några hundra metrarna för att hämta mer skräp, jag som har svårigheter att få ut kökssoporna? Och då står ändå soptunnan på egen gård!
Fått reklam idag igen. Alltså adresserad reklam, personligen till mej, ingenting anonymt som alla får; skönhetsprodukter med franskt ursprung, det ni!
Kuvertet var tjockt, flera olika fyrfärgstryck föll ut då jag öppnade brevet. Svarskuvert (för beställning) som mottagaren betalade och ett som jag själv måste frankera om jag väljer att inte beställa utan bara delta i olika tävlingar.
En bil i kartong med en dörr som gick att trycka ut längs en perforerad linje -bildörren dolde ett klistermärke som jag ska fästa på beställningskupongen. Vinner jag en bildörr?
Små lotter i en liten plastpåse; visst har den moderna kvinnan tid att pilla bort tejp som öppnar påsen och lotterna, rulla opp de fem lotterna (fyra gula och en röd, enkelt sätt att särskilja nitlotterna från vinsten) och för besväret "vinner" fri frakt på de produkter hon nu beställer om beställningen är över 35 000 €. (Eller kunde jag vinna 35 000?)
Ett kort bestående av blanka silverytor representerar skraplotte-skedet. Jag skrapar och bannas då ljudet ger mej ilningar i tänderna. Jag får en prenumeration på en tidning som jag inte behöver, till halva priset om jag svarar inom Sju Dagar -samma namn som tidningen, så fyndigt!
Sen borde jag välja produkter. Jag vecklar ut ett stort ark med frimärkesstora kuponger, vars perforering är så dålig att jag svärandes tar fram saxen och klipper ut det som intresserar mej. Sen ska jag själv summera min beställning. Kommer underfund med att jag nog inte behöver vare sej det ena eller det andra och försöker pilla bort ett par "frimärken", men jag lovar -riktiga frimärken är lättare att få bort från riktiga kuvert. Tröttnar och kastar hela beställningen, och känner mej ganska nöjd med mej själv: jag sparade pengar idag igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0