Fastan inleds idag.

É du med? 40 dagar av någorlunda avhållsamhet.

Jag som dricker mycket kaffe tänkte medvetet trappa ner på det. Låter inte så svårt kanske, men en vanlig ledig dag inleds med tre muggar kaffe. Sen kan det bli sex muggar till under dagen.

Om jag jobbar kväll inleds dagen oxå med tre muggar hemma, sen tre till under arbetsskiftet, en mugg då jag kommer till jobbet och två till på de två pauserna.  Jobbar jag morgon så slänger jag in första muggen redan 5:30 på morgonen, två till (paus vardera) under dagen och hemma opp till sex muggar under kvällen -efter middagen tre och eventuellt tre till senare under kvällen.

Kaffe, precis som rött vin, lär vara hälsosamt i små mängder, och jag tycker inte att jag mår dåligt av kaffe -jag blir inte ens piggare av det- men om fastan ska handla om att lite behärska sej, så testar jag detta.
Utan kaffe lever jag dock inte! Idag inledde jag alltså med enbart två muggar kaffe... Ska jobba kl 14 så det blir en mugg till kl 13:30. Sen får jag se, svårt att planera på förhand... Men om det hela tiden ringer i öronen "minska kaffet, minska kaffet" så kanske det går bra...

Och nej, vinet ska inte ersätta kaffet, jag ska hoppa över rött vin helt och hållet under fastan. Lycka mej till!

RSS 2.0