Underbara sommar!

Är det inte fantastiskt? Å jag är inte ens bitter -jag älskar väder!
Visst kunde det var uppehåll också, de flesta är väl av den åsikten -speciellt om ledigheten är begränsad till tre-fyra veckor. Jag väntar ännu på min lediga tid eftersom jag då ska göra något jag aldrig gjort förut, men istället för att bara vänta och tycka att regnet förstör så tycker jag faktiskt att allt är superfint i mitt liv just nu.
 
Till exempel -jag har ett jobb. Kunde vara mera betalt men arbetskompisarna är otroliga och jobbet i sej ganska lugnt. Nog kunde jag väl stressa över vissa detaljer men jag är i den åldern att jag inte ids... Visst, ibland så bara tittar jag på klockan och biter ihop men jag vägrar få en hjärtinfarkt på grund av nåt så trivialt som ett jobb! Och om jag tänker på saken så skulle ett arbete med mer ansvar och längre, tyngre dagar säkert ge mera pengar men det skulle väl äta opp mej mentalt, i alla fall just nu. Så jag är helt tillfreds!
 
Jag har en bostad. Snart har jag kanske ett nyare kök.
Det som brukar hända andra har hänt mej -kom över ett begagnat kök i superfint skick för 350€. Kvalitet, snygga färger och i modifierad version kommer det dessutom att passa in i mitt nuvarande köksutrymme. Väntar bara på måndagen så banken får säga sitt eftersom mitt underbara jobb inte ger några överlopps slantar utan jag måste låna lite för att förverkliga drömmen. Men köket har jag reserverat och jag har ingen orsak att tro att det inte förverkligas. Än.
Och om det av någon orsak blåser mej förbi under denhär veckan så behöver jag inte ta nåt lån och då vinner jag iaf.! Men köket skulle absolut höja värdet på min lilla bostad så jag önskar, önskar, önskar!
 
Jag har mina vackra, underbara barn. Behöver inte utvecklas mera än så -de är mina (och bara mina!) och om jag dog idag så dör jag lycklig för jag åstadkom ändå någonting helt underbart i mitt lilla torftiga liv!
 
Jag har mina katter. Crazy catlady? Jawohl!
 
Jag är händig; förra året höjde jag också värdet på min bostad med någon tusenlapp eftersom jag anlade en altan på nästan 50m2 bakom huset. Snyggt!
I år svängde jag ihop ett vackert trädgårdsbord på tre meter gånger 80 cm bestående av grova plankor, två underreden till gamla symaskiner, svart sprayfärg och 16 jättevagnsbultar. Också snyggt!
 
Och jag är självgående. Självständig. Fri. Singel. 
Inga skitiga strumpor i tvättkorgen.

Kan jag ha det bättre?
 
 

Imorgon...

...återkommer jag.
Tänker på att skriva varje dag, men sen tar tiden slut eller så hinner jag lägga mej eller så är datorn inte laddad...
...men imorgon...

Min magiska soffa... och dator!

Denhär veckan jobbar jag kväll så jag slutar 21. Det betyder att jag har hur mycket tid som helst på förmiddagen att göra saker och ting. Men eftersom jag var så duktig i söndags då jag gick en evighetspromenad så tar jag igen latheten idag. Och igår, också... Imorgon är jag ledig men ska till massör på morgonen så jag är säkert out och groggy några timmar efteråt. (Så roligt att använda nöördiga ord!) Eftermiddagen blir en stund på stan i olika ärenden och kvällen borde jag ägna åt mitt nya terass-bord...
 
Som sagt; soffan är lockande! Och datorn med den. Satt med min almanacka och funderade ut när jag ska gå/cykla/bila till jobbet de närmaste veckorna. Hittade en hobbynotering några veckor framåt i tiden och kom på att jag ska önska arbetstur till den dagen. Öppnade datorn; och här sitter jag! Facebookade en stund, kollade e-post... och nu blogg. Om jag gått till jobbet som jag tänkt hade jag varit halvvägs redan...

Sol"bränna" på köpet.

Förra veckan gick jag en sväng på 15 km. Tog tre timmar.
Så denhär veckan tänkte jag gå lite längre; kombinerade gårdagens familjesammankomst med 20 km hem.
Nu tog det fyra timmar så jag håller en jämn takt, åtminstone.
 
Hade med mej det nödvändigaste; telefonfodralet för min Samsung, hemnyckeln och välfyllt vätskebälte. Ingen mössa -för jag använder inget skydd för solsting. Men heller inget solskydd för kroppen, och det var väl där jag missade lite...
Är inte vackert solbrun utan mer rödsaltad kassler. Träningstoppens axelband lyser vita på mina axlar, så ock halsringningen, bh-band och Samsungfodralets form på vänster överarm. Bröstbenet, näsrygg och kinder är kassler medan halsen är vit -den låg väl i skugga...
 
 Idag känner jag av solbränna, muskler i ben och rumpa samt nötningsytor där telefonfodralets kardborrefäste skavde mot armen. Allt utom skavsåren är helt trevliga känslor! Och psykiskt känns det också bra: Det är intressant att gå, även längs tråkiga vägar. Kändes renande ett tag och jag undrade för mej själv om det är nu den börjar; vandringen. Inte om nio veckor, utan nu, just i denna stund.

Nedräkningen börjar...

Idag skriver vi lördagen den 1.6.2014. Om tio veckor kollar jag packningen för de sista gångerna och blir skjutsad till flygplatsen vid åtta-tiden. Sen är det bara jag och mina tankar under flera veckor. Också ett sätt att tillbringa sin semester... hoppas jag älskar mig och mitt eget sällskap!
 
Nu är det alltså hög tid att ligga i hårdträning! Sanningen är den att jag ska gå cirka 30-35 km varje dag under 25 dagar och som jag förstått det så är det en utmaning. Eller egentligen tycker jag inte det; jag går till och från jobbet, eller cyklar. Ibland är jag lat och tar bilen... Sen jobbar jag stående och gående hela dagarna. Ibland är jag på gymmet. Så någon sorts grundkondition har jag väl!
Utmaningen ligger i att gå med sju-tio kilo packning på ryggen. Tänkte satsa på sju men jag har inte vägt nånting än, förutom ryggsäcken (800 g) och sovsäcken (1200 g). Blivit erbjuden att låna både det ena och det andra men jag kör med de grejer jag har -jag vill göra detta själv! Ids inte heller köpa nya moderna "tekniska" dittan och dattan, det är ju bara min första vandring och om jag blir "biten" så kanske jag investerar i ordentliga grejer om de jag har av någon orsak inte fungerar, men idag kör jag med vanligt slitage på det jag redan äger.
 
Men hårdträning, ja.
Jag räknar alltså med sju kilo extra vikt. Fick idén att då borde jag gå ner sju egna kilon så kanske det går lite lättare. Detta betyder att mina kommande tio veckor ser ut såhär; hälsosammare mat, mera träning (gym), långpromenader varje vecka (talar om längre än tio km), undvika biltransport, mindre tv och mera nyttomotion. Midsommar kan innebära lite lösare tyglar, sen fyller jag år och då får jag dricka lite vin... Och bröllopet, ja.
 
Idag har det åtminstone gått bra! Till frukost stekt ägg med paprika (ett ägg; blir proppmätt av två men ändå är det alltid två jag brukar äta -fråga inte varför!) Lunchen bestod av gårdagens potatismos och regnbåge och middagen pestopasta av älgmalet. Dagen är inte slut än och en examensfest väntar om ett par timmar men jag ska kolla noga vad som slinker in.
Motionen bestod av Öjberget i en timme och en kvart; 400 kalorier och backe upp, backe ner. Bra start, nu kan det bara bli bättre!

RSS 2.0