Höj LCHF till skyarna!

Läste LCHF-mafasinets första nummer, första årgång, igår kväll. Visst har jag läst den förut -då den begav sej- men skulle friska opp minnet lite. Måste säga att det är en bra tidning!

Jag läser med mina egna selektiva glasögon och tar till mej den nya forskningen som hävdar att vin är nyttigare än motion (bryr mej inte om frågetecknet...) samt att kaffe skyddar mot demens (utan frågetecken)

Vinet: Enligt en studie där man satt tre månaders dagligt vindrickande mot helnyktert leverne så vann vindrickarna! Ger inga leverskador, ingen viktuppgång, ingen ökad fettmängd och ingen höjning av blodtrycket. Ändå drack de manliga deltagarna tre dl om dagen, de kvinnliga fick nöja sej med hälften.
Slutsats:Det finns starkare stöd för att vin är nyttigt än det finns för att börja motionera på doktorns inrådan.
Detta borde jag visa min läkare... Säkert skulle det falla i godare jord hos patienterna om han började rekommendera vin istället för motion!
Samt slutsats två: Jag dricker för lite vin...

Kaffet: Högt kaffeintag kan kopplas till förbättrad hälsa. Mindre risk för stroke, Alzheimer samt diabetes enligt olika rapporter. Gäller särskilt storkonsumenter (halvdussin koppar per dag) Vilken sorts kaffe man dricker saknar betydelse, samt om det är koffeinfritt eller inte. Det viktigaste är att dosen är hög.
Jag kan än en gång konstatera att jag är hälsan själv!

Minus på kilo-kontot...

Såg en bekant i lördags. Tyckte hon såg lite annorlunda ut, och hon gick med spänstigare steg. Hade samma kläder på sej som alltid, stackaren, men det tänker väl folk om mej också...
Men jag var tvungen att vända mej om då hon gick förbi, för jag kunde inte riktigt placera vad som var annorlunda. Och då hon kom gåendes tillbaka så såg jag hennes ansikte; hon hade linjer i det förut klotrunda ansiktet, och kinderna kunde urskiljas från hakan.
Tyckte själv att jag överdrev då jag sa nåt i stil med att "du har gått ner i vikt, ser jag" och väntade mej nästan ett nekande svar. Kände hur min haka skiljdes från mina klotrunda kinder då hon svarade "Jo, 25 kilo".

Jag blir så avundsjuk! Jag vill också gå ner 25 kilo! Skit i att må bättre, orka mer, få mera energi, sova bättre, leva friskare och längre: Det är avundsjukan som är den bästa drivmotorn. Om hon kan, så kan jag. Har också de bästa förutsättningarna i januari; pengarna är slut och julchokladen uppäten.

Så nu siktar vi högt och långt. Innan sportlovet ska sex kilo vara väck. Innan sommaren tio till.
Mitt gymkort ska grävar fram ur den färdigpackade gymväskan -tror att vattnet möglat bort i vattenflaskan.
Nästa sommar ska minuskilona fortfarande vara borta -och gärna några till med dem- och då ska jag springa mitt livs första maraton.
Det som jag skulle springa före jag fyllde trettio, alltså femton år tidigare... Heja, mej!

Körkort betyder frihet!

Och inte bara för barnet som fyllt 18 och klarat av hela baletten, utan även för mamman i familjen!
En morgon sov jag vidare då flickorna for på jobb -enda villkoret var att de måste vara hemma kl 15 då jag behövde bilen för att själv åka till samma jobb kl 16.
En annan dag behövde jag inte gå ut i snön och skjutsa den ena hit och den andra dit för att åka hem emellan och sen hämta den andra därifrån och den ena härifrån. De fixade tidtabell för hämta/lämna själva.
Jag får vara hemma och se på 2 1/2 män och dricka kaffe!
...om jag bara vetat hade jag lobbat för riksdagsplats och arbetat för en tidigareläggning av körkort åt våra fina ungdomar...

RSS 2.0