Långpromenad!

Ledig torsdag -Kristi himmelsfärds dag idag.
Vaknade tidigt; så tidigt att jag åt frukost, drack kaffe -och lade mej igen.
Efter åtta steg jag upp, slängde på mej kläder, ryggsäck och gick på en längre promenad. I tre timmar.
 
Roligt! Vasa är en fin plats då solen skiner! Vackra cykelleder i halvskugga, kyrkklockorna slog vid tiotiden, jag väjde för tåget... Vad är sannolikheten för att jag, den första gången jag går verkligt långt, blir tvungen att stanna för tåget på det enda stället där rälsen korsar cykelbanan? Blev på så gott humör att jag vinkade åt föraren -och han vinkade tillbaka!
 
Tog vattenpaus vid minnesmärket, korsade lantbruksskolans gårdar och tog wc-paus på ABC.
En timme till så var jag framme.
Den sista biten blev lite tyngre, dock. Tråkig väg utan omväxling; rakt, rakt och en sväng, sen rakt igen. Då tittade jag oftare på klockan...
 
Tog tre timmar, en minut och fjorton sekunder. Nästan två timmar i pulszon. Brände nästan tusen kalorier.
Jag har startat!

Tre lediga!

Gårdagen började med en grå himmel men innan dagen var slut så anlände sommaren!
 
Fullt dagsprogram hela dagen; var via min fd arbetsplats före jag for till föräldrarna för att hjälpa till med att sätta potatis. Det var många år sedan jag var med där. Helt roligt; pappa körde traktorn och mamma och jag plockade. Nu är ju pappa lite döv och jag ingen lättviktare så maskinen sjönk en aning... och fast vi försökte ropa att han måste lyfta lite så hände inget. Mamma muttrade nåt om att det börjar bli varmt om fötterna? Helvetets eldar, då...
 
Sökte också efter mina plankor. Ska tillverka ett bord till terassen av grova asp-plankor och som bordsben använder jag gamla maskinunderreden. Länge sökt en gammal Singer-symaskin och för två veckor sedan fick jag en (guldsprejad...) av en jaktkompis.
I husgaraget hemma har i många år stått ett bord som varit nån sorts skomakeri-maskin så det underredet tryckte jag in i baksätet på min lilla Polo. Husqvarna - blått.
Underredena ska spraymålas mörkt gråa, asp-plankorna ska slipas lätt och oljas och så ska hela härligheten skruvas ihop. Jysk ska få bidra med stapelbara utestolar i samma mörkgrå färg och sen får jag skrota det sista minnet från mitt äktenskap: utemöblemanget i fd-vit plast!
 
Tog också hem barnvagnen. Kunde sälja den men eftersom den inte blivit såld på 16 år så är det väl onödigt att börja sälja den nu då egna barn är 21 och 19. Jag menar; inom tio år kan den behövas igen?
 
Förde sedan bilen till dottern och gick från stan; en timmes promenad.
Städade och torkade köksgolvet då jag kom hem, och efter en dusch så slappade jag resten av kvällen.
 
Och tänk; jag har två lediga soliga dagar framför mej än!
 

Lönedag...

Satt igår och fantiserade om nya gåstavar till vandringen.
Så jag kan försvara mej mot vildhundar."Pacerpoles" för £79 och uppåt.
 
Idag fick jag lön.
Jag packar ner vitpeppar som försvar mot vildhundar...

Gårdagen och idag

Inledde dagen med en cykeltur till gymmet. Klockan halv fem, eftersom gymmet öppnar fem.
Cyklade till jobbet där jag duschade före jag började arbeta klockan sju.
 
Det är så lungt på gymmet från morgonen. Vi är de samma få kunder där så tidigt och det är riktigt trevligt att kunna träna i lugn och ro utan att köa till någon maskin. Har försökt gå lite senare men redan åttatiden så är det ganska mycket folk där och det är väl helt ok, men då pratas det mycket mera och mycket högre eftersom kunderna anländer parvis.
Borde inte vara kritisk; alla är inte ensamvargar.
 
Idag ska jag till jobbet klockan ett. Vaknat redan sju, önskade mej sovmorgon men det gick inte igenom. Har dock sovit över åtta timmar så jag är nöjd. Borde vara nöjd. Borde vakat lite längre igår kväll...
 
Och idag går jag till jobbet. Med ryggsäck på ryggen, lastad med ännu ett kilo -slänger i en vattenflaska. Hinner duscha före jag börjar arbeta, hinner ta kaffe och sen kööör jag...
 
Men nu kör jag mina yogarörelser och sen ska jag hinna med lite spanska innan jag trampar iväg.

Nån sorts kauntdaun...

Räknade i min almanacka: har 13 veckor kvar. Så nu kööör jag!
 
Måndag den 12.5. Ledig från jobbet. Vägde ryggsäcken (inte så lätt; 850 g), kastade den på ryggen och tog en morgonpromenad. Lite yoga då jag kom hem. Före lunch vägde jag sovsäcken (1200 g), tryckte ner den i ryggsäcken och gick samma sväng (totalt 2 kg) Lite yoga då jag kom hem. Jo, lite -ett par övningar under fem minuter för rygg och rörlighet. Ska bli mera eftersom.
 
Jag valde inte den lättaste ryggsäcken jag äger men jag tror den kommer att tjäna sitt syfte: inte för stor, har flera utanpåfickor, jag får fast sovsäcken på utsidan OCH den har ett regnskydd fastsytt i en bottenficka! Jag behöver alltså inte låna nån annans rygga eller köpa nån ny som jag kanske bara använder en gång; jag får vara oberoende och sparsam.
 
På tal om sparsam.
Borde börja boka biljett. Det tar jag itu med denna vecka, behöver bara inhandla färg till min skrivare så jag får ut biljetten ur datorn... Lönedag den femtonde så det blir väl ungefär den dagen. Slösade redan 18,50 genom att beställa hem lite småsaker som kan vara inspirerande under de kommande tretton veckorna. Hade inte tänkt köpa nåt på förhand men om jag sparar lite kö-tid så varför inte, egentligen?
 
I veckan installerades en träningsapp i min dator i samband med en uppdatering så den tog jag i bruk. Vägt mat och räknat kalorier och som alltid då jag börjar räkna kalorier så har jag svårt att komma opp i det antal jag blir rekommenderad men nu tänker jag ignorera det lite och istället låta mej tro att om jag äter lite mindre så är det med positiv inverkan på vikten eftersom jag verkligen behöver förlora lite vikt nu...
Får se hur bra den egentligen är; innehåller en "symptomkontroll" enligt vilken jag är gravid -och det vore ett mirakel eftersom jag då varit gravid i dryga 61 månader vid dethär laget... Och jo, jag vet verkligen på datumet!

RSS 2.0